Spare penger på Kina import

Du kan fort spare mye penger på import fra Kina. Hvorfor ikke kjøpe direkte fra Kina i stedet for å kjøpe hos norsk forhandler eller norsk nettbutikk? Se noen gode kinesiske nettbutikker og markedsplasser her.

Kina import

Kina import for private formål er enklere enn du tror. Du trenger ikke drive business for å spare penger på å handle direkte fra Kina - det kan forbrukere også gjøre.

21. november 2024 av #PENGER / Spare penger

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Kina, og spesielt Hong Kong, er verdens navle når det gjelder å finne gode tilbud på internett.

Mellommenn tjener grovt på å selge Kina import på nettsider som Finn, QXL og eBay. Her får du kjøpt alt fra falske merkevarer (piratklær) eller ekte designerklær, gadgets, mobiltelefoner, TV-er, forbrukerelektronikk, PC utstyr, batterier, verktøy og alt mulig annet. Importer selv og spar penger, ikke gjør andre rikere.

Billige Kina import nettbutikker

Her er en liste over billige nettbutikker fra Kina som egner seg for forbrukere / privatpersoner.

  • DealExtreme.com (DX) har blitt en veldig populær Hong Kong basert nettbutikk, og selger gadgets og alt mulig rart. Varierende kvalitet men veldig billig. Gratis frakt over hele verden, inkludert gratis forsendelser til Norge. Betal med PayPal. Merk at noen av produktene her kan være illegale å importere, blant annet mobilsignal jammer (blokkerer mobiltelefon signaler innenfor en viss radius), sterke lasere, våpen, etc. Mange bestiller likevel, og dersom det ikke blir stoppet i tollen får du varene hjem til deg. Etter vår erfaring en trygg nettbutikk.
  • FocalPrice.com har mye av det samme som DX, men da mest innen elektronikk, datautstyr, minnebrikker, noe gadgets, og vårt inntrykk er at de også har litt bedre kvalitet på sitt utvalg (men mange produktene er det samme som du finner på DX). Sender gratis til Norge og verden forøvrig. Betal med PayPal eller kredittkort.
  • KaiDomain.com selger elektronikk, led produkter, datautstyr, spill, kamera og mer. Billig rett fra Kina.
  • PopBuying.com minner om DX, med gratis frakt osv. Prisene kan være litt over DX-priser.
  • ChinaNewFashion.com selger klær og mer fra Kina.
  • LEDshoppe.com har LED produkter til en rimelig penge.
  • IC-mall.com selger mobiltelefoner, ipod gadgets, kule ting og kina plagiat produkter til en billig penge.

Kinesiske markedsplasser på nett

Så har du de Kinesiske markedsplassene, her samles utallige aktører for å selge sine produkter. Dette er større enn nettbutikker, og utvalget er ofte langt større, men også mer uoversiktlig og ikke alle forhandlere er like seriøse så forundersøkelser kan være nødvendig. Det er likevel verdt å prøve seg her, for her finnes mange utrolig gode tilbud.

  • Alibaba.com er en gigantisk markedsplass. 47 millioner registerte brukere fra mer enn 240 land er aktive her. Passer yppelig for en gjeng kamerater som går sammen for å importere et vareparti, eller for gründere som ønsker å tjene seg søkkrik på Kina-import. Det er også mulighet å importere stykkvis, og få tilsendt latterlig billige vareprøver (f.eks 1 eksemplar av produktet, hvis du skriver at du har til hensikt å importere mer om du er fornøyd med kvaliteten). Her er det en viss mulighet for å bli svindlet av noen av aktørene, så det kan være lurt å kjøpe et lite parti først.
  • DealPerfect.com har mye forskjellig.
  • iOffer.com kan benyttes av private såvel som firma. Her får du kjøpt klær og tilbehør, filmer, smykker, klokker, elektronikk, og mye annet.

For Business-2-Business markedet finnes det mange flere sider å velge blant. Som privatperson kan du selvsagt benytte disse sidene, men her må du som regel kjøpe varepartier og ikke enkeltprodukter:

  • DhGate.com er en stor markedsplass, men hovedsakelig for B2B, altså ikke ment for privatpersoner. Likevel er det muligheter her til å handle.
  • Det finnes også flere markedsplasser, men de over er de viktigste og her finner du så å si alt Kina har å by på av varer. Hvis du likevel vil ha mer, søk på f.eks. "wholesale" eller "buy wholesale china" hvis du er ute etter å handle større varepartier.
  • EeGoChina.com er nok en stor B2B side som selger "alt mulig".
  • LightInTheBox.com selger klær med mer (wholesale / B2B).
  • Volumerate.com er et underselskap til DealExtreme.com og selger stort sett det samme, men til en lavere enhetspris ved store bestillinger. Kjøper du mindre enn 100 enheter av en artikkel er det ikke verdt det, da handler du like så godt på DX.

Frakt, toll, MVA, avgifter og gebyr

Import fra Kina er ikke vanskelig, men du må ha kjennskap til noen grunnleggende ting.

  • Frakt via båt (billigst men tregest) eller fly (dyrest men raskest).
  • Svindel og kjeltringer er utbredt i Kina, og noen sender aldri varene du bestiller, eller du får en langt dårligere kvalitet enn forventet - spesielt på de store markedsplassene som Alibaba.com. Trikset er å foreta noen forundersøkelser av selskapet, et enkelt søk på internett osv, og når du får litt erfaring: bruk magefølelsen. Bestill vareprøver og få garantier. Finn forhandlere du stoler på. Slike ting blir lettere etter hvert som du får kontakter og når du begynner å forstå denne bedriftskulturen som råder her.
  • MVA: du betaler 25% mva på varer som kommer inn til Norge. Varer under 200,- eks. frakt er uten både toll og merverdiavgift ("moms"). Multipliser prisen på varen med 1,25 og du får pris inkludert mva. Eks: Produktet koster 200,- eks. mva, da blir prisen 200 x 1,25 = 250 kroner.
  • Toll: Det er i dag enklere å forholde seg til toll for privatpersoner for små bestillinger, da vi har fått innført noe som kalles forenklet tollbehandling. Posten gjør alle beregninger for deg og du henter bare pakken på posten som om du skulle bstillt på en norsk nettbutikk. Posten tar et gebyr for denne forenklede tollbehandlingen, i dag 90,- kroner, dog 165 kroner dersom varen inkl. mva er verdt over 1000 NOK. Se også toll.no for mer informasjon.

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).