Tjene penger på internett

Tjener du først litt penger på nett, kan ballen fort begynne å rulle. Inntektene kan bli ganske så store. Disse tipsene kan gi deg starthjelpen du trenger for å bli din egen sjef eller bare tjene noen kroner ekstra.

tjene penger internett

Tjene penger på internett: Internett skaper mange muligheter for folk som vil ha større frihet. Bli din egen sjef og gjør som du vil. Internett skaper spennende muligheter til deg som vil tjene penger hjemmefra.

19. juli 2024 av #PENGER / Internett penger

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).

Hvordan tjener man penger på internett?

Mulighetene er mange. Denne siden inneholder tipsene og triks som kan gjøre deg litt rikere allerede inneværende måned.

Hvor mye kan man tjene på nett? Det er mulig å tjene mye penger på nett i dag. Velg et tall: 8 kroner, 88 kroner, 88 tusen kroner, 88 milliarder. Det finnes nærmest ingen grenser for hvor mye man kan tjene på nett. Noen inntektsmuligheter er åpne for alle, mens andre er tilgjengelig kun for de som ønsker å investere både tid og penger.

Slik tjener du ærlige penger på nett

Vi skal her utforske mange spennende inntektsgivende aktiviteter du kan iverksette umiddelbart, og pengene kan tjenes kort tid etter at man begynner. Vi ser på de enkle og risikofri tingene, og det som krever litt mer arbeid, eller som krever noe risikovillighet.

Du kan tjene ærlig og lovlige penger på nett, noen ting kan du utrette hjemmefra helt uten risiko eller med minimale investeringer. Andre ting innebærer vesentlig risiko, men da også en potensiell større inntekt eller gevinst om alt går bra. Alle disse mulighetene skal vi se på her.

Vi har her samlet det vi ser på som gode inntektsmuligheter og som kan utføres helt eller delvis over internett. Du får selvsagt selv bestemme og avgjøre om du er enige i fremstillingen; Det som virker enkelt og spennende for noen, kan være vanskelig eller kjedelig for andre. Det vi kan si med sikkerhet er at dette er ting som mange allerede tjener penger på:

10 veier til å tjene penger på internett

Du har kanskje lest om hvordan man kan tjene penger på nett før. Noen tips har blitt gjentatt mange ganger, kanskje fordi disse tingene er gode inntektsmuligheter. Vi forsøker oss likevel på noen originale tips, og forhåpentligvis vil du bli kjent med noen nye måter å skape inntekter på nett her.

selge på nett

1. Selge produkter på nett direkte fra leverandører

Dersom du ønsker å selge noe på nett, behøver du ikke investere tusenvis av kroner på forhånd. Hvorfor kjøpe produktene du senere skal selge, når du like lett kan selge produktene direkte fra leverandøren? Dette kalles dropshipping og er en svært vanlig måte å selge varer på nett. Du kan selge produktene på eget nettsted, eBay, norske eller utenlandske annonsesider, nettforum, i sosiale medier, og egentlig hvor det måtte passe. Dette er enda enklere enn det høres ut, det eneste som kan være litt vanskelig er å finne leverandører som du kan jobbe sammen med. Her er en innføring (på engelsk) til hvordan du tjener penger på dropshipping. Der finner du også en oversikt over aktuelle leverandører som sender varer etter dropshipping-modellen over hele verden.

aksjehandel penger

2. Kjøpe og selge aksjer

Det er mulig å oppnå en pen avkastning på kjøp og salg av aksjer, men samtidig skal det sier at det også er mulig å tape penger. Hvis du ikke forstår aksjemarkedet eller har lyst til å lære mer om dette, er det ikke dumt å starte med en øvelseskonto. Det finnes mange nettmeglere som tilbyr gratis øvelseskonto til aksjehandel. Disse er utmerket for nybegynnere som ønsker å lære mer, eller viderekomne som ønsker å teste andre nettmeglere. Aksjehandel er kanskje den aktivitet som bringer inn mest penger over internett blant vanlige mennesker, men samtidig kanskje også den som påfører de største tapene. Noen aksjer er ganske sikre, mens andre aksjer eller andre finansielle instrumenter medfører større risiko. Det er uansett alltid lurt å kun investere det man har råd til å tape, og alltid forstå hva det er man faktisk investerer i før man begynner å handle.

kjøpe og selge bitcoin

3. Bitcoin og andre kryptovaluta

Kryptovaluta er kanskje den muligheten på nett som kan gi størst utbytte akkurat nå. I tillegg til bitcoin finnes det flere hundre andre krypto-coins man kan kjøpe og selge. Prisen på disse går mye opp eller ned, så mye at det mangler historiske sammenligninger. Muligheten til å tjene enormt i kryptovaluta er til stede, men i samme åndedrag må det også nevnes at risikoen er skyhøy. Derfor kan det være lurt å kun bruke tid og penger man har råd til å tape på kryptovaluta. Dersom du forventer at alt du investerer i krypto vil gå tapt, og at du ikke vil tjene noe på dette, har du den riktige innstillingen. Selv om det er mulig å bli svært rik på kryptovaluta, vil det aldri være garantert at du tjener noe. Hvis du går inn med kun penger du har råd til å tape, og ikke bruker mer tid enn det som er forsvarlig, kan du gjøre dette til en utelukkende lærerik og positiv opplevelse. Kanskje vil du også tjene veldig mye penger. Eller bare tape alt, men da med en innsats som var så liten at det ikke er avgjørende for noe som helst. Her er en innføring i hvordan man kjøper og selger bitcoin og andre kryptovaluta.

tjene penger

4. Tjene penger i sosiale medier

YouTube, Instagram, Facebook og Twitter er eksempler på sosiale nettverk som kan brukes for å tjene penger. Fordelen med disse er at du ikke behøver å lage din egen nettside, du kan bare bruke deres plattform, og legge ut ditt innhold der. En annen fordel er at det allerede finnes mange brukere her, og det kan være enklere å tiltrekke seg oppmerksomhet enn om du velger å bygge opp en egen nettside eller blogg. Tips og triks i å tjene penger på sosiale medier finner du over alt på nett, og det er mange forskjellige meninger om hva som fungerer bra og ikke. Her er en samling av tips i å tjene penger i sosiale nettverk.

tjene penger

5. Handle i sosiale tradingplattformer

Daytrading i aksjer og andre verdipapirer kan virke vanskelig, og det er definitivt ikke lett å tjene penger på dette, spesielt dersom man bare er en nybegynner. Et populært alternativ er å benytte sosiale tradingnettverk, der man kan få et innblikk i hvordan de beste kjøper og selger ting i markedet. Det finnes til og med tjenester der man kan kopiere disse dyktige traderne helt automatisk: Du bare setter av en viss sum av ditt innskudd, og sier at dette skal nå benyttes til å kopiere den eller den traderen. Der er ikke vanskelig i det hele tatt. Du tjener selvsagt kun penger dersom du kopierer en trader som også tjener penger. Hvis du er interessert i å finne ut mer om dette, eller prøve en demo, bør du lese denne artikkelen verdens største sosiale tradingplattform.

6. Tjen dobbelt på gode investeringer

Hvis du allerede vet at du er en god trader, og er i stand til å produsere god avkastning måned etter måned, bør du sjekke ut denne muligheten: Det finnes et sosialt tradingnettverk hvor du kan handle aksjer, kryptovaluta, og til og med avanserte derivater; Dersom du gjør gode investeringer her beholder du selvsagt avkastningen, men i tillegg kan du tjene ekstra ved at folk begynner å kopiere din portefølje. Les mer her om hvordan du kan benytte verdens største sosiale tradingplattform og begynne å tjene en ekstra inntekt som investor.

tjene penger

7. Blogging og atter blogging

I dag finnes det sannsynligvis flere hundre norske bloggere som tjener over en vanlig årslønn på bloggen sin. Noen norske bloggere tjener mange millioner. Blogging er ikke noe nytt, og alt dette har du kanskje fått med deg, men den må nevnes i en slik liste over å tjene penger på internett. Bloggere tjener fortsatt gode penger. Video-blogging eller vlog eller YouTube er også en form for blogging, men det finnes fortsatt mange som tjener penger på sine egne blogger. Profesjonelle bloggere benytter gjerne en egen nettside med et eget domenenavn, men man kan også benytte gratistjenester til dette. Hvis målet er å tejene penger på blogg, er det smart å benytte eget webhotell og domene til din blogg. På den måten har du full kontroll over bloggen din, og du eier hele siden selv.

tjene penger

8. Tjene penger på YouTube

Hvis du liker å produsere videoer eller utlevere deg selv, er det kanskje ingenting som slår YouTube. Enkelte YouTube-stjerner tjener flere hundre millioner kroner i året, det er enorme pengesummer. De aller største enkeltpersonene har blitt millionærer. Mer om å tjene penger på YouTube.

tjene penger

9. Tjene penger på Instagram

Det er ingen hemmelighet at mange bruker Instagram til noe mer enn bare å dele bilder med venner og kjente. De som har knekt koden har for lengst forstått at her er det penger å hente. Hvis du allerede har mange følgere på Instagram, eller dersom du ønsker å få det, skal du vite at det er mulig å tjene svimlende pengebeløp via tjenesten. Denne siden viser hvordan man tjener penger på Instagram.

tjene penger

10. Selge fotografier på internett

Det finnes mange sider på nett der man kan kjøpe såkalte royalties til bilder, som gir nettsted-eiere og andre utgivere en tillatelse til å benytte bildene på eget materiell. Hvis du allerede har noen egnede bilder, kan du selge disse bildene til en mengde slike selskaper, og dermed begynne å tjene noen kroner. Det fine med dette er at når du har lastet opp bildene, kan du tjene penger på disse dag etter dag, og år etter år. Hver gang noen kjøper en lisens eller en rett til å bruke dine bilder, vil du motta kommisjoner. Her er en deltajert fremgangsmåte til hvordan du begynner å selge fotografier på nett.

Flere alterantiver på nettet som kan gi deg ekstra inntekter

Det er mange måter å tjene penger på internett. Dette er forslag som har blitt nevnt på andre sider på internett:

 • Tjene penger som spilltester og på spill. Mange drømmer om å tjene penger på hobbyen, og det er faktisk mulig å tjene penger på å gjøre noe så gøy som å spille spill. Denne siden har informasjon om hvordan man kan finne jobber som spilltester eller få andre inntekter fra dataspill og mobilspill.
 • Betalte spørreundersøkelser er som regel ikke godt betalt, men det er mulig å tjene litt. Her finner du en nettside om å tjene på spørreundersøkelser.
 • Tjene penger på nett, her er en nettside med enda flere forslag om å tjene penger online. For noen er det ikke nok å bare tjene en ekstra inntekt på nett, de ønsker å bli rike. Du har sikkert sett eksempler på andre mennesker som har tjent store penger på nett, men hvordan gjør de dette? Igjen er det mye gratis informasjon tilgjengelig, men man kan spare tid ved å finne personer som er villige til å lære deg alt. Det tar mye tid å finne ut alt dette på egenhånd. Her er et eksempel på en side som viser hvordan man kan bli rik på internett.

Ikke forvent å tjene store penger med en gang

Det tar ofte litt tid å etablere nye inntekter. Hvis du gjør det på den riktige måten korter du ned tiden, men likevel vil de aller fleste ikke begynne å tjene store penger før etter en stund. Man må lære det grunnleggende først. Hvis du tar tiden til hjelp, og ikke gir opp, så vil du oppnå resultater.

Hvis du tror du kommer til å bli rik eller tjene mye penger allerede etter en måned, så vil du bli skuffet. Det tar tid å bygge en egen virksomhet på nett, men det er mulig og veldig mange har lykkes i å gjøre nettopp det. Vær realistisk slik at du ikke mister motivasjonen allerede i begynnelsen!

Vær kritisk til det du leser

Mange nettsider inneholder uriktig informasjon eller dårlige råd. Det er viktig å tenke over hva du ønsker å oppnå og hvilke forventninger du har før du begynner.

Prøv forskjellige måter å tjene penger

Mange gir opp etter første forsøk. Det finnes flere måter å skape inntekter over nettet.

Start med det du tror passer best for deg, og hvis du ikke klarer å tjene penger på det du valgte å gjøre først, kan du prøve noe annet. Det finnes mange måter å tjene penger på nett.

Lær deg å tjene egne penger på nett

Flere nettsider forteller om ulike systemer som informerer om ulike teknikker i å tjene penger på internett.

Enkelte slike sider krever et medlemsskap der man får tilgang til mengder med informasjon om hvordan man tjener penger på nett.

Mye av dette er tips man ellers kan finne gratis på nett, men noen av disse nettsidene har materiale som ikke er lett tilgjengelig på nettet.

Se for eksempel denne nettsiden som viser hvordan man kan tjene penger på nett. Her kan man finne tips man kan begynne å bruke med en gang, og selv om noe av det kan være tilgjengelig gratis på nett, kan det være greit å finne alt samlet på ett sted.

Hvilke "systemer" brukes for å tjene penger på nett

Mange "systemer" er bygget rundt en ide om at alle medlemmer skal kunne begynne å tjene penger raskt og enkelt. En del av dette er basert på pyramidesystemer og dette er noe man bør holde seg unna.

Her er et eksempel på hvordan et "system" i å tjene penger på nett kan fremlegges:

 • Kjerneopplæring om å tjene penger for de som tidligere ikke har skapt inntekter på nett. De som allerede er godt på vei til å tjene seg rike online kan hoppe over denne delen, men mange vil allerede her finne mye verdifull og grunnleggende informasjon. Mye grunnleggende info om å tjene penger på nett er gratis, som for eksempel det du finner på denne siden. Noen har også eksklusivt innhold plassert bak en betalingsmur. Her kan man av og til finne mindre kjente strategier. Fremgangsmåtene om å tjene penger som beskrives gratis på nett er ofte grunnleggende og mangelfulle. Det forventes at du gjør egne undersøkelser eller prøver ting på egenhånd.
 • Nøkkelferdige inntektsstrategier er presentert som en trinnvis oppskrift, og om denne følges skal man kunne begynne å tjene penger. Ofte er disse forbundet med svindel, og mange slike systemer for å tjene penger på nett eller bli-rik-fort fungerer ikke. Hvis noen lover deg at du skal kunne tjene mye penger raskt og enkelt uten å gjøre en arbeidsinnsats, så er det som regel svindel. Fokuser på strategier som holder seg til et bestemt tema, og ikke kast bort tiden på nettsider som lover deg at du skal kunne tjene penger på nett, uten at de forteller deg hvordan disse inntektene skal skapes.
 • Generelle strategier, inntektsbringende tankesett og coaching. Det finnes også generelle systemer som utforsker teorier om tankesett. Coaching og mentaltrening kan være en viktig suksessfaktor hvis du i dag har holdninger og tanker som hindrer deg i å nå dine mål. For de fleste vil likevel spesifikk og målrettet aktivitet være en bedre investering av tid og energi. Bruk heller mer av din tid på å finne ut hvordan du kan tjene penger på noe du liker å gjøre og lær deg så mye som mulig om det du ønsker å jobbe med.

Skal du lykkes, må du lære deg å tenke som ekspertene. Ingen blir ekspert på en dag. Finn ut hva du ønsker å jobbe med og ikke minst hva du liker å jobbe med. Husk også på at du må finne noe som du kan tjene penger på, dersom målet er å skape en inntekt.

tjene penger

Skap dine egne inntekter og arbeid hjemmefra

I dag har det blitt populært å ha hjemmekontor. Du kan tjene like mye hjemmefra som hos en arbeidsgiver, og om du starter noe eget kan du kanskje tjene mye mer siden du da vil beholde alle inntektene selv.

Det er fullt mulig å tjene veldig mye penger på internett, og det finnes mange muligheter som du kan benytte deg av allerede i dag.

Mange lurer på hvor mye det er mulig å tjene på nett. Dette kommer selvfølgelig helt an på hva du velger å gjøre. Noen få har tjent mange millioner ved å starte nettbutikker.

Som et eksempel på hva som er mulig, kan vi nevne at mange av verdens aller rikeste mennesker er grunnleggere av internettbedrifter som Amazon, Google, Facebook. Det er selvsagt svært få som klarer å bygge slike vellykkede selskaper, men den gode nyheten er at det finnes millioner av internettbedrifter du aldri har hørt om, og som også tjener gode penger.

Dessuten finnes det sannsynligvis hundrevis av millioner av mennesker som tjener bare litt penger på nett, ikke så mye at de blir rike, men nok til at de kan ha en fin ekstra inntekt ved siden av jobben. Noen tjener så mye på nett at de ikke trenger en annen jobb ved siden av, andre har en jobb de trives med og har samtidig ekstra inntekter fra nett. Mulighetene er mange.

Hvordan begynne å tjene penger på nett i dag

Hvis du ikke vet hva du må gjøre, må du starte med å finne ut nøyaktig hvordan du ønsker å tjene penger online.

Det finnes mange gratis ressurser, og man kan finne mye verdifull informasjon uten å betale for det. Merk også at mye av det som finnes om dette temaet ikke er like aktuelt for alle.

Hvis du vil begynne å tjene egne penger på nett i dag, anbefaler vi som sagt at du starter med å lære deg alle de grunnleggende tingene. Senk forventningene, for det er ikke sikkert du begynner å tjene penger allerede med en gang, det tar ofte litt tid å få i gang den første inntekten.

Hvordan finne tips om hvordan man tjener penger på internett? Du kan gjøre et søk og finne mange inntektsmuligheter fra nett. Noe vil være dårlige tips, men det finnes også mye bra informasjon der ute. Som regel kommer du langt bare ved å søke og lese det som allerede finnes av informasjon. Her er eksempel på side med gratis tips om å tjene penger på jobber på nett.

Dette er bare noen eksempler, og husk at det finnes mange gode tips om hvordan du kan begynne å skape dine egne inntekter via internett.

Det er virkelig ikke vanskelig å tjene penger på internett dersom interessen er der, og dersom man har blitt kjent med mulighetene. Vi har nå gått igjennom mange av de mest aktuelle mulighetene. Bruk litt tid på å bli kjent med disse inntektsmulighetene, og velg det som passer deg best.

Husk at verdens største formuer har blitt skapt på nett, og for hver internett-milliardær finnes det millioner som hver dag tjener en ekstra inntekt fra nettet.

Internett er et ikke-fysisk medium. Dette er cyberspace og du kan flytte deg fra A til Å raskere enn lynet. Internett er en menneske-skapt dimensjon der fysikkens lover ikke gjelder. Her finnes det muligheter til å tjene penger som ikke eksisterer noe annet sted.

Skap din egen inntekt på nett

Det er mange ting du også kan gjøre for å tjene penger på internett:

 • Tjene penger på YouTube. I dag kan alle lage gode videoer og legge de ut på nett. Med YouTube er det også mange muligheter til å tjene penger på å lage egne vider.
 • Starte nettbutikk og bli din egen butikk-eier i cyberspace. Det koster mye mindre å starte nettbutikk enn en fysisk butikk, og du får en nasjonal (eller internasjonal) kundemasse. Se tips om å starte nettbutikk.
 • Valutahandel utføres som regel alltid via internett hvis det er privatpersoner som kjøper eller selger. Dette er som aksjehandel en spekulativ måte å tjene penger på. Les om valuta og valutahandel.
 • Selge bilder på internett og tjen penger på solgt lisens til hvert bilde. Her kan man skape en ekstrainntekt og kanskje tjene noen få kroner ved å legge ut bilder til salgs på nettet hos bildebyråer som selger bildelisenser.
 • Aksjehandel via internett er populært i Norge. Kjøp og salg av aksjer krever at du har en VPS konto og er tilknyttet en aksjemegler. Mer informasjon om kjøp og salg av aksjer.

Hvis du vil tjene penger på internett, må du være klar over at det finnes mange muligheter. Noen ting du kan gjøre er legitime, andre muligheter er bare tull. Vi har prøvd å gi en oversikt over ting som vi tror det vil være mulig å tjene penger på. Hvis du er mer interessert i tipsene ovenfor, kan du lese våre artikler som utdyper mer om hvordan du tjener penger på dette i praksis.

Det som er helt sikkert, er at du ikke kommer til å tjene penger dersom du ikke prøver. Det kan hende at du taper både tid og penger i forsøket, og risikoen for dette må selvsagt veies.

Hvis du ønsker å tjene penger på nettet, er det dermed bare en ting du kan gjøre, og det er å finne ut mer om det du synes er interessant. Vi har skrevet artikler med tips om hva du kan tjene penger på, og du finner også detaljer om fremgangsmåte.

Kilder / Sider med flere tips om å tjene penger på internett

 1. Dropshipping - selge produkter på nett direkte fra leverandører
 2. Aksjer - begynn forsiktig med en gatis øvelseskonto til aksjehandel
 3. Bitcoin og kryptovaluta
 4. Sosiale medier som en kilde til inntekt
 5. Verdens største sosiale tradingplattform
 6. Bli populær investor, og tjen ekstra inntekt
 7. Blogg med eget webhotell og domene
 8. Start nettbutikk på eget domene
 9. YouTube - tjene penger på YouTube
 10. Instragram - tjen penger på Instagram
 11. Selg dine bilder på nett

Prøvd eToro? Populært til aksjehandel og trading i Norge. Gratis demo eller ekte handel (les mer her).