Starte nettbutikk

Start din egen nettbutikk og tjen penger på salg av varer over internett. I dag kan neste alle få til å starte opp en butikk på internett. Det finnes ferdige løsninger du kan bruke.

nettbutikk starte nettbutikk

Vil du starte nettbutikk må du først vite hvordan du skal gå frem. En av de beste gratis guidene til å starte nettbutikk finner du på StarteNettbutikk.com.

22. april 2024 av #PENGER / Internett penger

Stadig flere ønsker å drive for seg selv eller starte opp en bedrift. Det å starte nettbutikk har vært et naturlig valg for mange gründere i Norge.

Dette trenger du for å starte nettbutikk:

 • En ide om hva du skal selge
 • Et registrert firma
 • En nettbutikk løsning
 • En betalingsløsning
 • + mange andre små detaljer!

For mange som skal starte nettbutikk er det forvirrende å vite hvor man skal begynne. For å unngå vanlige feil og for å få en så god start som mulig er det lurt å lese litt om det å starte nettbutikk. En av de beste norske guidene til dette temaet finnes på StarteNettbutikk.com (les mer under).

Start din egen nettbutikk

Det finnes mye gratis informasjon om å starte nettbutikk tilgjengelig. Her finner du artikler om alt det som er relevant for nettbutikk gründere:

 • Starte bedrift: Hvordan du registrerer og starter en bedrift. Hvilken selskapsform som er best for deg og annen relatert informasjon.
 • Produkter / sortiment: Hvor finner du ting å selge? Kan du lage noe selv? Hvordan importere produkter.
 • Dropshipping gir deg muligheten til å drive nettbutikk uten varelager. Det du gjør er å motta ordrer på vanlig vis slik alle andre nettbutikker gjør det, men forskjellen er at du sender ordrene videre til grossist som igjen sender til kunde. Les mer om dropshipping.
 • Nettbutikk utvikling: Hvilke systemer finnes for å utvikle nettbutikk, og hva kan du gjøre selv for å utvikle egen nettbutikk.
 • Domene og webhotell er en nødvendighet for å drive nettbutikk. Se tips og råd i artikkelen om domene og webhotell.
 • Hvordan få kunder til din nettbutikk. StarteNettbutikk.com har informasjon om hvordan du kan få kunder til din nettbutikk ved å bruke SEO / Søkeoptimalisering, annonsering på internett og i andre medier.
 • Gode betalingsløsninger er en nødvendighet for at nettbutikken skal fungere effektivt.
 • Logistikk og distribusjon må være funksjonell og kostnadseffektivt. På nettsidene til StarteNettbutikk.com får du tips om utlevering av varer og til hvordan du best tilrettelegger for smart logistikk og distribusjon.
 • Tjene penger er en seksjon på nettsiden der du får inspirasjon og tips om hva du kan gjøre for å tjene mest mulig penger på nettbutikken din. Les artikkelen hvordan tjene penger.
 • Eksempler på nettbutikker finnes også på StarteNettbutikk.com. Dette er en spennende seksjon som kan gi deg mye inspirasjon og tips.
 • Her er mer generell informasjon om å starte nettbutikk.

Dropshipping: Nettbutikk uten varelager

Det er faktisk ikke nødvendig å kjøpe inn mange varer før man starter nettbutikk. De profesjonelle har en "hemmelig" metode, som egentlig ikke er hemmelig: "Alle" gjør dette: Du kjøper ikke inn noen varer til nettbutikken. I stedet får du kontakt med noen leverandører som har produktene du ønsker å selge, og disse blir lagt inn i nettbutikken din, selv om du aldri kjøper disse varene fra leverandøren. Når en kunde da kommer til din nettbutikk, bestiller et av disse produktene, så videresender du ordren til leverandør, som i sin tur sender varen direkte til kunde. Det er latterlig enkelt, og fullstendig lovlig. Dette er den "riktige" måten å starte nettbutikk på, som krever nesten null investeringer, og som reduserer risikoen betydelig.

Hvordan begynne med dropshipping:

Start først med å tenke gjennom hvilke varer du ønsker å selge. Du kan i utgangspunktet selge hva som helst, det finnes muligheter innen så godt som alt innenfor dropshipping.

Du kan opprette en nettbutikk på eget domene, eller du kan selge direkte fra annonsesider på nett, eBay fungerer fint, eller du kan benytte norske annonsesider og salgssider. Det meste fungerer, så lege det finnes kjøpere der.

Det viktigste er å komme i kontakt med gode leverandører som du kan stole på. Her er en nettside som hjelper deg med dette, og der finner du en oversikt over leverandører som tilbyr dropshipping.

Skal du lykkes med dropshipping, er det helt nødvendig at du finner solide leverandører. Grunnen er åpenbar: Hvis en leverandør ikke sender varene til dine kunder, vil det være uheldig for din nettbutikk. Finn gode leverandører som har et godt rykte, og du har en samarbeidspartner du kan jobbe med i mange år. Bruk gjerne flere leverandører i starten, fordelt på flere salgskanaler, for å finne de som virkelig skiller seg ut og er en god match for deg.