Tjen penger på YouTube

Vi har blitt spurt om vi kan forklare hvordan man tjener penger på YouTube, og det gjør vi med glede. Her avslører vi alle hemmelighetene til å tjene noen kroner på å legge ut videoer på YouTube.

youtube tjene penger

YouTube er i motsetning til enkelte rykter ikke den beste måten å tjene penger på nett, men bedriftseiere kan kanskje ha nytte av det som et verktøy i markedsføring.

22. april 2024 av #PENGER / Internett penger

Hvordan tjene penger på YouTube?

Dersom du ønsker en detaljert veileder i det å tjene penger på YouTube, kan det være en fordel å snakke med noen som allerede er vellykket innen dette. En god veileder her er denne siden om å tjene penger på YouTube.

Komme i gang med YouTube

YouTube er verdens største videotjeneste på nett, og det er mange som har tjent en del kroner her. Teknikkene for å tjene penger på YouTube er faktisk ikke så godt kjent, men vi skal her gjøre rede for hvordan du kan bruke YouTube til å tjene penger.

For å tjene penger på YouTube, må du produsere videoer. Følgende betingelser gjelder:

  • videoen må være original
  • du må være en fast bidragsyter
  • du må ha opphavsretten til videoen

Noen tjener sannsynligvis også litt penger på å spamme i kommentarfeltet på YouTube, men dette er ikke bare uetisk og irriterende, men også en vanskelig måte å tjene penger på, ettersom YouTube har et godt utviklet spamfilter.

Les også: Tjene penger på internett

Slik tjener du penger på YouTube

Den eneste legitime og praktiske måten å tjene penger på YouTube begynner med å produsere videoer. Videoene trenger imidlertid ikke være profesjonelle på noen måter. Mange har lykkes med å lage hjemmesnekrede videoer i for eksempel Windows Movie Maker eller de publiserer videoer som de har tatt opp fra mobilen.

To måter å tjene penger på YouTube:

A) Markedsføring av egne eller andres produkter/tjenester: Når du har publisert en video på YouTube, finnes det mange markedsføringsteknikker du kan benytte for å tjene penger. Det er mulig å tjene penger ved å referere til egne produkter (f.eks. dersom du har en nettbutikk eller et online tjeneste) - eller enda enklere; ved å selge andres produkter, da kan du tjene penger direkte via YouTube. Her er det mulig å tjene brukbart med penger selv om du ikke har så veldig mange videovisninger.

B. Partnerskap med YouTube / dele reklameinntekter: En annen måte å tjene penger på YouTube er å inngå et partnersamarbeid med Google (og YouTube), der de deler reklameinntektene med deg. Du får 50% av reklameinntektene som blir skapt ved visning av din video. Denne strategien krever forholdsvis mange videovisninger.

Opphavsrett på YouTube

Når det gjelder opphavsrett på YouTube, er det ting du bør være oppmerksom på. Du kan for eksempel ikke bruke andres musikk uten tillatelse, med mindre det er musikk som er godkjent til kommersiell bruk (kun egen musikk, public domain musikk, kjøpt Royalty Free Stock musikk osv). Det samme gjelder for andre medieelementer, slik som videoklipp og bilder hentet fra nettet.

Begynne å tjene penger på videoer på nett

Sannsynligheten for at du skal lage noe som blir en pengemaskin på YouTube er stor, dersom du kjenner til de riktige markedsføringsteknikkene. Det finnes guider til dette (blant annet den vi har nevnt her).

Det er ikke lett å få en million visninger på en enkelt video, men det kan være relativt enkelt å få 10.000 visninger på 100 videoer (som blir 1 million visninger til sammen). Å lage hundre videoer høres ut som en omfattende oppgave, men det trenger det ikke være.

Du kan sette sammen bilder og lage "slideshows" fra dine partnere, og legge ut dette på nett. Bildene og alt du trenger finnes allerede. I kommentarfeltet til videoen, eller ved å legge inn dynamiske kommentarer direkte i videobildet kan du dermed referere til dine partnere, og så vil du få provisjon på salg eller referanser.

Skritt-for-skritt veiledning til å få inntekt fra YouTube:

Her er en video som forklarer hvordan du tjener på YouTube.

Det er ikke vanskelig å tjene penger på YouTube, men det kreves at du kjenner til de forskjellige måtene man skaffer seg inntekter fra YouTube, og kanskje er det en fordel å vite litt om markedsføringsteknikker, videoproduksjon og annet, selv om du også kan komme langt bare ved å bruke et billig mobiltelefon-kamera.